Goed om te weten

 

Het zout dat u tijdens de sessie binnen krijgt is dat slecht voor u? En wat zijn de eventuele bijwerkingen?

Nee, want u inhaleert droog zout. Tijdens het inademen komt het zout in uw longen terecht en niet in uw spijsverteringskanaal. De zoutdeeltjes in de kamer zijn zo klein dat indien u het zou eten er geen risico’s zijn voor uw gezondheid.

 

Wanneer kunt u beter geen Halotherapie volgen?

Halotherapie is in principe geschikt voor iedereen alleen zijn er een aantal uitzonderingen. Voor o.a. vrouwen die minder dan drie maanden zwanger zijn maar ook voor personen die lijden aan de volgende condities:

– Ernstige hypertensie, dialyse patiënten, vergiftiging.
– Infectieziekten, bloedziekten in acute fase, hartinsufficiëntie.
– Acute stadium van ademhalingsziekten, ernstig chronisch ademhaling falen, actieve tuberculose, ophoesten van bloed, koorts, open wonden.
– Geestelijke stoornissen, drugsverslaving, intoxicatie, cachexie.

In het geval van twijfel adviseren we u om contact op te nemen met uw huisarts. Dit in uw belang maar uiteraard ook van andere bezoekers van de zoutkamer.

 

Hoe steriel is de zoutkamer en kan iemand anders u aansteken?

De zoutkamer is een zeer steriele omgeving. De wanden en vloer zijn volledig bedekt door zout waardoor bacteriën op een natuurlijke manier worden geabsorbeerd. De ruimte wordt na elke sessie 15 minuten automatisch geventileerd. Onze kleedkamer, speelgoed en stoelen in de kamer, en openbare ruimte worden dagelijks goed gereinigd waardoor besmetting minimaal is.

 

Wordt Halotherapie vergoedt door mijn zorgverzekeraar?

Ja, er zijn zorgverzekeraars die Halotherapie vergoeden. Het beste is om dit te na te gaan met uw zorgverzekeraar.